Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

hu

Pécsi iskoláknak

Rendhagyó történelemóra

RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRA

 

Intézményünk a 2014/2015 őszi tanévtől kezdődően minden pécsi általános iskola 5. évfolyama, és minden pécsi középiskola 9. évfolyama* számára lehetővé teszi, hogy egy osztály egy alkalommal térítésmentesen részt vehessen egy rendhagyó történelemórán a Cella Septichora Látogatóközpontban.

A Cella Septichora Látogatóközpontban megszervezett múzeumi órák hátterét az állandó kiállítást képező, 1600 éves késő római sírépítmények adják. Így programjaink egy adott, állandó installáció rendkívüli színhelyén zajlanak.

Elsődleges célunk, hogy a résztvevőkkel megismertessük a pécsi Világörökségi helyszínt, Pécs ókeresztény temetőjét, a II-IV. században itt élő pogány és keresztény lakosság temetkezési szokásait. Ugyanakkor Sopianae késő római kori mindennapjainak bemutatására is nagy hangsúlyt fektetünk, hisz a temetők minden régészeti korszak társadalmának leghűbb tükörképei.

A legfőbb célkitűzés, hogy felelősséget érezzenek a pécsi Világörökségért, hiszen csak azt tudjuk megfelelően őrizni, és ahhoz ragaszkodunk, amit ismerünk, és ami hozzánk tartozik.

Az órákat minden tanévben november 1-től április 30-ig a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. munkatársai tartják.

A foglalkozások előzetes regisztrációhoz kötöttek.

További részletekért az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

Hermann Diána

tel: +36 20 234 1027

e-mail: hermann.diana@zsn.hu

 

 

 

* Hatosztályos középiskola 7. évfolyam