Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

Archív
Világörökség Pécs | Cella Septichora Látogatóközpont

Ókori emlék, örök emlék

Archív

Ókori emlék, örök emlék

A pécsi Világörökség nagyszabású vállalkozása, hogy összegyűjti a helyi közösségek által hordozott emlékanyagot a pécsi ókeresztény temetőegyüttes tekintetében.

2007 óta a feltárt emlékek jelentős részét a Cella Septichora Látogatóközpont fogja össze, az Ókeresztény Mauzóleum, valamit az Apáca utcai sírépítmények különálló szigetként helyezkednek el a világörökségi területen. Számos sírépítmény már a 18. századtól ismert volt, és némelyik időszakosan a nagyközönség számára is látogatható volt.

Mindegyik helyszínhez tartozhatnak olyan személyes történetek, emlékek, melyeket most már talán csak az idősebb generáció ismer, vagy a régészeti anyaggal közvetlenül foglalkozó közeg. A különböző közösségek tagjainak összekapcsolására született meg az „Ókori emlék, örök emlék” kezdeményezés, mely keretében az emlékek megosztása közös élménnyé válhat. A felhívás a Közösségek Hete 2021 programsorba illeszkedik.

 

Az „Ókori emlék, örök emlék” felhívásban várunk:

  • minden a mai világörökségi területen elhelyezkedő, késő római kori régészeti örökséggel kapcsolatos, 18–20. században keletkezett írásos és digitális emléket: fotók, képeslapok, filmfelvételek, hivatalos iratok, naplók, levelek, személyes feljegyzések stb.

 

  • régészeti örökségre vonatkozó visszaemlékezést, érdekes eseményt megörökítő személyes történetet.

A beérkező anyagok felhasználási módjáról (kutathatóság, publikálhatóság) a tulajdonos rendelkezhet.

 

Felhasználási nyilatkozat

 

Az írásba foglalt visszaemlékezéseket, történeteket és a már digitalizált emlékeket az emlekeink@pecsorokseg.hu email címre várjuk.

 

A május 7-ig beérkezett dokumentumok online kiállításra kerülnek május 15-én.  

 

A pályázat részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Hermann Diána:

hermann.diana@zsn.hu

+36 20 234 1027

 

kozossegek-hete-logo

Jelenkor_web

HelyszínVilágörökség Pécs | Cella Septichora Látogatóközpont

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek