Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

hu
Archív
Világörökség Pécs | Cella Septichora Látogatóközpont

Kulturális Örökség Napjai

a pécsi világörökségi helyszíneken

Jegytípusok

További információ és jelentkezés:

info@pecsorokseg.hu

+36 72 224 755

Programjainkon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése!

Archív

Kulturális Örökség Napjai

a pécsi világörökségi helyszíneken

Részletek

A pécsi világörökségi helyszínek a Kulturális Örökség Napjai alkalmából két napos rendezvénysorozattal készül, ahol lehetőség nyílik felidézni az ókort az egykor Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó Pécs, akkori nevén Sopianae 1600 éves épületei között.
Programjainkon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése!

Pécs épített örökségi helyszínei egyszerre közvetítenek építészeti, képzőművészeti, történelmi, vallási és városképi információszövetet. Ennek az összetett terméknek a legfontosabb vevőértéke az, hogy a benne kódolt információs anyag történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoz. A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés, valamint az újdonságok iránti kreatív érzékenység szervesen összefügg, sőt egymást erősíti. 

 

PROGRAMOK:

 

ANTIK KONCERT

 

szeptember 19. 19:00

 

Kortárszenei koncert a Cella Septichorában, amelyen öt fiatal magyar zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei hangoznak el. Az első ízben megszólaló darabokat az antikvitás tematikája köti össze. Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel az antik kultúra, a kortárs zene és ezeknek találkozása.

 

Részletek: https://www.facebook.com/events/304705720820444/

 

A koncert ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

További információ és jelentkezés:

info@pecsorokseg.hu

+36 72 224 755

 

 


 

INTERAKTÍV INSTALLÁCIÓK

 

szeptember 20. 10.00–18.00

 

A pécsi világörökség a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotásokat mutat be interaktív installáció formájában a Cella Septichora Látogatóközpontban. A látogatók hívhatják életre a pompeii falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, családokat, kicsiket és nagyokat, és főleg azokat, akik szeretnek fotózni és fotózkodni.

Jegyár: Aki római viseletben érkezik, ingyen részt vehet a programon! Az eseményen az adott helyszínre érvényes jegy megváltásával lehet részt venni.

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

 


 

 

RENDHAGYÓ SÉTÁK A VILÁGÖRÖKSÉG PEREMÉN

 

 

szeptember 20. 11:00, 13:00 és 15:00-kor

 

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendhagyó idegenvezetéssel tekinthetik meg az Ókeresztény Mauzóleumot és az Apáca utca 14. szám alatt található római kori emlékeket.

Ingyenes tárlatvezetések indulnak 11, 13 és 15 órakor.

11 órai sétára az első 25 regisztrált résztvevőnek ingyenes a program. A későbbi időpontokban, 13 és 15 órakor induló sétákon a vezetés ingyenes, a részvétel a világörökségi helyszínekre érvényes belépőjegy megváltásához kötött.

Részvétel előzetes regisztrációt igényel: info@pecsorokseg.hu

Maximum létszám: 25 fő/séta.

Indulás: Szent István tér, Ókeresztény Mauzóleum

HelyszínVilágörökség Pécs | Cella Septichora Látogatóközpont

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek